Turkisk mat en matupplevelse

Sedan det glansfulla ottomanska rikets dagar har Turkiet också varit i centrum för handel. Särskilt för kryddor, och de ottomanska kockarna lånade, anpassade och perfekta rätter från många andra rätter. Resultaten av denna destillation spred sig långt bortom dess gränser med turkisk stil. Bakverk (den alltid populära baklava) med filo och nötter som äts i många grannländer.

Den turkiska användningen av kryddor i många rätter och populär metod för att grilla mat. Särskilt kött, över träkol har också spridit sig till grannländerna och bortom.

Istanbul har alltid lockat ett stort antal invandrare från andra delar av Turkiet. Som flyttar in till staden i jakt på arbete. På grund av detta har Istanbul blivit Turkiets kulturella hjärta. Dels med de mest utsökta matvarorna från varje region i dess unika kök.

Turkisk snabbmat

När turkar inte äter i sina egna hem, gillar de mat som fyller tillfredsställelse, men som snabbt kan kokas. Det finns många favoriter bland ”snabbmat” av turkarna. Bröd är en annan oumbärlig del av varje turkisk måltid. Bröd äts, oavsett om det är särskilt lämpat för måltiden, eller inte.

Doner

Doner är en gammal turkisk favorit som också blivit populär i många västerländska länder. En komprimerad lamm- och nötköttskombination grillas långsamt samtligt som den snurras vertikalt över öppen eld. När den roterar, är konens möte rostad av de flaverade. Och sakta skäres ned i mycket tunna skivor med en mycket lång kniv. Köttet serveras sedan på bröd eller lavas wrap (durum) med ditt val av goda tomater, lök, sallad, yoghurt och potatis.

Olivträd växer i överflöd i Turkiet

Särskilt i väst, och så används olivolja generöst. Dieten här, som någon annanstans i Medelhavet, är typiskt rik på grönsaker, örter och fisk. Andra vanliga ingredienser inkluderar lamm, nötkött, kyckling, äggplanter, nötter, vitlök och linser. Örter och kryddor används också generöst, med kummin, peppar, mynta, oregano, persilja och paprika är bland de mest populära.

En turkisk måltid börjar vanligtvis

Med en tunn soppa som kallas corba. Soppor kallas vanligtvis efter deras huvudingrediens, vilket kan vara linser, vete eller yoghurt. Det fanns en tid när soppa var morgonmåltid. Men idag är det mer sannolikt att frukosten består av ägg, tomater, ostar, sylt, honung och kryddig korv. En populär frukosträtt är menemen, som består av tomater, paprika, lök, olivolja och ägg.

Kokorec

Tripe restauranger, vanligen kallad ”sista stoppet av drunks”, är öppna dygnet runt. I allmänhet serveras maten med bröd och gott om chili och vitlök, och avnjutas som en god måltid.

Gozleme

Känd som den turkiska pannkakan, gozleme är en enkel turkisk mat. Men den är ofta listad bland specialiteterna på restaurangerna. En mycket tunn skiva av deg, som liknar en crepe. Är bakad på ett krökt metallplåt och fylls sedan med ost, potatis, spenat eller malt kött och serveras alltid färskt.