Vattenpipa eller Nargile, Hookah på turkiska

Generellt sett finns det två huvudsakliga stilar av hookahs, traditionella hookahs och moderna hookahs. Vad som skiljer dessa två typer av vattenpipor är hur de monteras och används. Till exempel innehåller en traditionell stylad hooka de vanliga delarna som du normalt identifierar med en vattenpipa.

Dessa delar inkluderar

Ett rökmunstycke, askbricka, rökslang och en glasbehållare. Det här är de grundläggande delarna i en traditionell hookah, medan en modern hookah kan tendera att se mycket annorlunda ut i form och storlek och kan enkelt utformas av ett material som glas eller akrylplast.

Nargile, även kallad

Hookah, hubble-bubbla, sheesha eller turkisk vattenpipa, är en gammal tradition i Turkiet för att röka turkisk tobak. Den första typen av nargiler kom från Indien, som var gjorda av ett enkelt kokosnötskal med ett strå i den. Senare i Iran tog det namnet ”nargil”, vilket betyder kokosnöt på perserna, och sedan hittade sig in i arabvärlden och slutligen i det ottomanska riket, då det blev mycket populärt mellan 17 och 1900-talen.

Under den turkiska republiken

Förlorade nargilen sin popularitet eftersom de flesta rökare bytte till cigaretter. Men nyligen blev vattenpipan ett populärt sätt att röka igen och särskilt i storstäder öppnades många nargil caféer. Idag är inte bara gamla män men också många unga män och kvinnor, både lokalbefolkningen och turister, röker nargil i cafeterior eller kaffehus runt Turkiet.

Shisha vattenpipor har en lång tradition

Shisha pipor har använts i århundraden, härrörande från antingen Mellanöstern eller Indien på 1500-talet. För att du vet alla viktiga fakta om Shishas rökning långa historia. Under 19 och 20-talet blev Hookahs extremt populär bland kvinnorna. Det blev något av ett mode att fotograferas med en
shisha.

Den blev också mycket populär på fester som drog folk bara för att uppleva hookah-världen. Shishas visade sig mycket i litteraturen under denna tid, mest framträdande i Sherlock Holmes och Alice i Underlandet. Efter att ha försvunnit när cigaretter uppfanns under 1865 blev Hookahs populär igen omkring 100 år senare omkring 1960. I USA var piprökning mycket populärt för studenter.

Hookahs idag

Idag kan klassiska hookahs fortfarande vara ovanliga, men det finns en trend som växer kring ”Moderna Hookahs”. Moderna hookahs är utformade på ett icke-traditionellt sätt och design. Den moderna versionen är också lättare att montera, demontera och att rengöra än den ursprungliga traditionella Shishan. Dessutom ger moderna Shishor ofta en mer aromrik smak på grund av de funktioner som att ha kylande is i slangen.